Brann opp og frem i gruppe A

Bergensklubben sørget for tabelledelse med en maktdemonstrasjon.

Tirsdag var det igjen klart for kamper i eSeriens gruppe A – ligaens klart jevneste gruppe basert på resultater fra første runde. På forhånd ventet vi nok en knalltøff spilledag, og mens det ble tett var det til slutt et imponerende Brann som tok føringen i gruppa.

Tabellen i gruppe A etter andre spilledag.

Laget fra Bergen åpnet rolig, med uavgjort mot Kristiansund. Dermed var døren åpen for Ranheim til å seile opp på tabelltopp, men da en nedsatt Sondre Voktor kun maktet poengdeling mot HamKam var vi like langt.

Mens Ranheim og Voktor kom tilbake med seier over Kristiansund, serverte Brann et varsko til konkurrentene med hele 8-3 over HamKam. Dermed var det klart for et toppoppgjør mellom Ranheim og Brann, og mens Voktor allerede var varm i trøya var det usikkert hvordan Erland Lie Bjørneberg ville prestere uten ett eneste spilleminutt tidligere på dagen.

Gutten i rødt klinte imidlertid til med hele fem ubesvarte mål, og tok like så greit med seg de tre poengene, samt prisen for både rundens spiller og rundens mål.

– Det føles veldig godt. Det er jo andre kandidater for rundens spiller her, men jeg tar det med meg. At jeg bare spilte to av seks kamper i dag har litt med at vi håpet å ta noen trygge poeng i noen kamper, og så skulle det gå som det gikk i denne kampen (mot Ranheim, journ.anm). Men så gikk det jo så bra i denne kampen, så det funket bra, fortalte Bjørneberg i studio.

Se alle kampene i opptak på Dplay »

Slik endte kampene i gruppe A.

Brann tar da med seg et lite forsprang inn mot siste runde, som skal avvikles 7. mai. På tredjeplass ligger Kristiansund med syv poeng, mens HamKam har karret til seg totalt fire poeng etter at klubben tok sin første seier i eSerien på tirsdag.

Flere kamper får vi torsdag 24. april, da gruppe B møtes for sin andre spilledag i eSerien. Sendingen begynner 17:30, med toppoppgjøret Viking mot Tromsø først ut av blokka.

På eSerien.no får du full oversikt over terminlisten, resultater og spillere.