Brann tok seg til sluttspillet

Jerv og Stabæk må ut i kvalifisering

Første spilledag er vel overstått og det ble til slutt Brann som trakk det lengste strået og tok seg helt til topps i gruppe A. Med tre seiere og ett tap endte de likt med Jerv på poeng, men sikret seg førsteplassen på bedre målforskjell.

Brann åpnet veldig sterkt og slo Odd hele 6-1 i sin første kamp. De fortsatte med å slå Stabæk 4-3 før de interessant nok røk på et tap mot Folkets lag. I den siste kampen møtte de daværende gruppeleder Jerv, som sto med tre seiere etter tre kamper. Den kampen vant Brann 3-1 og dermed var gruppeseieren et faktum.

Nykommer Jerv var det knyttet mange forventninger til, og lenge så det ut til at de skulle innfri så det holdt. Etter tre strake seiere ble det til slutt tap mot Brann. Anders Rasmussen tapte 1-0 mot sin gamle lagkamerat Erland Lie Bjørneberg, og dermed var det opp til Håvard Paulsrud å ta igjen forspranget i sin kamp. Det klarte han ikke og tapte sin kamp 1-2, som betyr at Jerv må ut i kvalifisering for å nå sluttspillet.

Odd med sin første seier i eSerien

Odd vant endelig en kamp i eSerien. Seieren kom allerede i første runde mot Folkets lag, og ting så lyst ut for Skienslaget. Men seieren ble fulgt opp med tre strake tap og Odd endte til slutt opp helt sist på tabellen.

Lasse Nilsen og Peter Thøgersen, som representerte Folkets lag endte på plassen over. De var det eneste laget som greide å hamle opp med Brann, men med tap mot Odd og Jerv og en uavgjort mot Stabæk holdt det bare til en fjerdeplass i gruppa. Riktignok bare slått på målforskjell av Stabæk.

Stabæk på sin side tapte knepent med bare ett mål mot både Jerv og Brann, før de tok sin første seier 3-0 mot Odd. I den siste kampen ble det 2-2 mot Folkets lag.

Slik endte tabellen opp til slutt.

Kvalifisering i Bergen

Nytt for sesongen er at bare vinneren av hver gruppe kvalifiserer seg direkte til sluttspillet. Nummer 2 og 3 må ut i en kvalifisering for å kjempe om de siste plassene.

Det er derfor fremdeles muligheter for Jerv og Stabæk til å ta seg til sluttspillet på Kvarteret i Bergen den 7. desember. Kvalifiseringen spilles samme sted dagen før sluttspillet, fredag 6. desember.

Alle kampene fra gruppe A kan du se i opptak på Dplay.