Hvem blir de siste lagene videre fra gruppespillet?

Ranheim og Viking blant favorittene til å sikre avansement fra gruppe D.

Tre av fire gruppespilldager i Altibox eSerien er overstått, og nå står vi kun igjen med gruppe D. Lagene skal i ilden torsdag 28. november, og da får vi endelige bekreftet den fulle listen over hvem som får være med videre.

Nest-Sotra, Kongsvinger, Ranheim, Sarpsborg 08 og Viking er lagene som kjemper om de siste sluttspillplassene. Som alltid går gruppevinneren direkte til sluttspill, mens andre- og tredjeplassen må ut i enda en kvalifiseringsrunde for å sikre seg innpass.

Med seier i seedingturneringen på Spillexpo er Ranheim å regne blant favorittene på torsdag. Konkurransen blir likevel tøff, med både erfarne travere og talentfulle nykommere på startblokka.

Du kan følge alle kampene helt gratis på Dplay.

Kampene sendes to og to og du kan selv bestemme hvilken du vil se på. Fullstendig sendeskjema finner du her.

Ranheim i siget

Sondre Voktor og Johan Færaas er alltid å regne med når de tar på seg Ranheim-drakta. Duoen endte på 3./4. plass i forrige sesong, og med den nevnte seieren i seedingturneringen i forkant av eSerien er det ingen hemmelighet at gutta vet å levere når det gjelder.

Under norgesmesterskapet i FIFA for en drøy uke siden var det imidlertid Vikings Chris-Andre Skogland som leverte best av spillerne i gruppe D. Skogland danket ut flere toppspillere på vei mot NM-sølv, og dersom han tar med seg den formen på torsdag bør Viking være blant lagene som tar seg videre fra gruppespillet.

Chris-Andre Skogland (til venstre) viste storform under NM. Torsdag møter han blant annet Tobias Testad (i midten) som nå spiller for Sarpsborg 08. Her fra gruppespillet i vår. (Bilde: eSerien)

På papiret kan vi dermed få en kamp mellom tre lag om den siste kvalifiseringsplassen. Sarpsborg 08 har allerede smakt på sluttspill i eSerien, mens Kongsvinger og Nest-Sotra trolig er sultne på å bedre sine prestasjoner fra i vår.

Kampene mellom disse blir kritiske for hvert av lagene, og vi kan få en situasjon der gutta som klarer å ta poeng fra enten Ranheim eller Viking blir det som sikrer avansement.

Forvent overraskelser

Som denne eSerien-sesongen har lært oss til gangs, spilles kampene imidlertid ikke på papiret. Hvem som helst kan overraske, og gitt formatet med bare fire kamper for hvert lag er en god eller dårlig dag for en av spillerne alt som skal til for å endre på manuskriptet.

Både Ranheim og Viking skal ut i strid først på dagen, med kamper mot henholdsvis Sarpsborg 08 og Nest-Sotra fra klokken 14:00. Da får vi se hvem som stiller best forberedt, mens oppgjøret mellom Ranheim og Viking klokken 18:05 vil vise hvem som greier å tilpasse seg best i løpet av dagen.

Slik spilles kampene i gruppe D. (Bilde: eSerien)

Hovedbilde: Sindre Stien/Nordavind