Kan Vålerenga levere til forventningene?

Den regjerende mesteren møter tøff konkurranse i gruppe C.

Torsdag 21. november varter eSerien opp med mer spenning, når lagene i gruppe C møtes til dyst.

Vålerenga, Strømsgodset, Sandnes Ulf, Hamkam og Mjøndalen skal alle kjempe om en plass i sluttspillet. Kun det beste laget er sikret avansement, mens andre- og tredjeplass må gjennom enda en runde med kvalifisering.

Som regjerende seriemester må nok Vålerenga tåle å bære favorittstempelet, noe som selvfølgelig ikke er uvant for Oslo-klubben. Konkurransen bør imidlertid bli tøff, og med kun fire kamper for hvert lag gjelder det å holde fokus hele veien.

Du kan følge alle kampene helt gratis på Dplay.

Kampene sendes to og to og du kan selv bestemme hvilken du vil se på. Fullstendig sendeskjema finner du her.

Nybakt norgesmester

Som om Vålerenga ikke allerede stilte sterkt nok, fikk laget en saftig innsprøytning med selvtillit i helgen, da Magnus Myhrhaug Kristiansen gikk seirende ut av NM i eFotball. Kombinert med lagets solide prestasjon på Spillexpo tidligere i november, tyder alt på at både Myhrhaug Kristiansen og lagkamerat Arkan Resul ligger godt an før gruppespillet kommer i gang.

Sjansen til å slå en regjerende mester gir alltid litt ekstra motivasjon, og ett av lagene som har evnen til å overliste forhåndsfavoritten er Strømsgodset. Drammensklubben stiller med sin egen landslagsspiller i Andreas Bakken, og med flere prestisjeoppgjør på torsdag kan vi forvente at Godset er på hugget.

Strømsgodsets Andreas Bakken og Jørgen Haugeland kan gi Vålerenga kamp. (Bilde: Sindre Stien/Nordavind)

Ved siden av duellen mot Vålerenga venter en kamp mot Sandnes Ulf, som knep kvartfinalebilletten foran Strømsgodset i vår. I tillegg blir det Buskerud-derby når Mjøndalen venter i lagets andre kamp for dagen.

Av de to ligger trolig Mjøndalen best an til å sikre én av gruppas to kvalifiseringsplasser, men Sandnes Ulf vet som nevnt hvordan man tar seg til sluttspill. Sistemann i gruppa – Hamkam – kan få en tung dag, selv om det også her er sjanser for overraskelser.

Toppkamp til slutt

Basert på kampene som allerede er spilt denne sesongen, vil flere av lagene fortsatt ha alt å spille for idet de vandrer ut på den virtuelle gressmatta for siste gang i gruppespillet. I gruppe C er det Vålerenga og Strømsgodset som møtes sist på dagen, klokken 18:05, til det som lover å bli en svært underholdende kamp.

Selvfølgelig gjelder det å prestere gjennom hele dagen, og hva lagene får til tidlig kan bli avgjørende for både selvtillit og videre prestasjoner. Torsdagen åpner med Strømsgodset mot Sandnes Ulf og Mjøndalen mot Vålerenga klokken 14:00, der vi får se hvor godt teori stemmer med praksis.

Slik spilles kampene i gruppe C. (Bilde: Eserien)

Hovedbilde: Sindre Stien/Nordavind