Mjøndalen den store vinneren på siste dag i gruppe D

Toppet gruppa med perfekt dag, mens Start danket ut Lillestrøm.

Seriespillet i den første sesongen av eSerien er over, etter en forrykende siste spilledag i gruppe D. Som lovet fikk vi en uhyre jevn kamp om de to siste sluttspillbillettene, og til slutt var det Mjøndalen og Start som kunne juble over avansement.

Tabellen i gruppe D etter endt gruppespill.

Det var Lillestrøm som begynte dagen på topp, men jobben med å forsvare ledelsen ble for tøff for de kanarigule. Med to innledende tap gav laget fra seg føringen, og bakfra kom konkurrentene stormende.

For dagen tilhørte Mjøndalen, med Alexander Hildre og Martin Landstad Pedersen, som vant fire av fire kamper og tok det viktige bykset fra tredje- til førsteplass. Størst ble seieren over Start, der rundens spiller Landstad Pedersen snudde 4-1 til 5-6 på mesterlig vis.

– Utrolig deilig. Fortjent. Det begynte å komme noen følelser etter seieren mot Start, men nå er jeg rolig igjen og nede på jorda, sa den overlykkelige Mjøndalen-spilleren da førsteplassen var i boks.

Kampen om den siste sluttspillplassen sto mellom Start og Lillestrøm, og ble ikke avgjort før siste spark på ballen var tatt. Med et forsprang på bare ett fattig poeng holdt det til slutt for Start-spillerne Kasper Hornes og Georg Sautoglu, som kunne pustet lettet ut etter den avgjørende trepoengeren mot Raufoss i sin siste kamp.

– Selvfølgelig vil vi ha førsteplass, men etter første runde med bare fire poeng så må vi være fornøyde med andreplass. Vi var glade uansett om vi skulle komme videre i dag, fortalte Sautoglu i studio etter kampen.

Se alle kampene i opptak på Dplay »

Slik endte kampene i gruppe D.

Med det første gruppespillet i eSerien ute av veien er det bare å glede seg til det første sluttspillet. Det går av stabelen 26. mai på Ullevaal Stadion, der ligaens åtte resterende lag skal kjempe om seier.

Vålerenga er fortsatt regnet som klare favoritter, men med overgangen til en ny spillmodus er det vanskelig å spå hva som kan skje. I FIFA Ulimate Team – også kjent som FUT – får deltakerne selv velge hvilke spillere de ønsker å bruke i lagene sine. Med høyere ferdighetsnivå på spillerne kan vi forvente mer teknisk spill, og spesielt angrepsfotball på et annet nivå enn vi har sett hittil.

På eSerien.no får du full oversikt over terminlisten, resultater og spillere.