Mjøndalen sjokkerte Vålerenga og sendte Strømsgodset hjem

Gruppe C serverte nye overraskelser i eSerien.

Det var meldt storoppgjør og FIFA av ypperste klasse da landslagsspillere fra Vålerenga og Strømsgodset skulle ut i strid i eSeriens gruppe C på torsdag. Dagen leverte imidlertid nok en overraskelse i form av Mjøndalen, som slo knockout på forhåndsfavorittene og sikret direkte avansement til sluttspillet.

Bruntrøyene fra Buskerud fikk en pangåpning på tredje spilledag i eSerien, med seier over selveste Vålerenga. Veteranen Martin Landstad Pedersen sikret et overraskende uavgjortresultat mot nybakt norgesmester Magnus Myhrhaug Kristiansen, før han sendte videre til sin makker Hans Christian Fostervoll. Nysigneringen for Mjøndalen holdt hodet kaldt mot Arkan Resul – sluttspillets beste spiller fra første sesong – og vant kampen med et lekkert frispark i det nittiende minutt.

Én sjokkseier var ikke nok for Fostervoll, som igjen fikk bygge på uavgjort fra Landstad Pedersen i det påfølgende møtet med Strømsgodset. På andre banehalvdel ventet nok en landslagsspiller i Andreas Bakken, men Fostervoll lot seg ikke skremme og tok like greit tre nye poeng for Mjøndalen.

Vålerenga videre på målforskjell

Vålerenga fikk hentet seg inn med seire over både Sandnes Ulf og Hamkam. Før dagens siste kamp var det imidlertid en ørliten sjanse for at den regjerende mesteren på sensasjonelt vis kunne ryke allerede i gruppespillet. Det holdt til tredjeplass og kvalifisering for Oslo-klubben, men Myhrhaug Kristiansen og Resul har en jobb å gjøre før fortsettelsen.

Vålerenga er videre til kvalifisering, mens Strømsgodset nok en gang er ute før sluttspillet. (Bilde: Sindre Stien/Nordavind)

Derimot ble det langt tøffere for Strømsgodset, som hadde startet dagen med tap for Sandnes Ulf. Tre poeng mot Hamkam åpnet døren på gløtt, men selv om det ble seier mot Vålerenga var målforskjellen for stor til at Godset i realiteten hadde noen sjanse. Dermed var drammenserne ute.

I stedet kunne Sandnes Ulf dure opp til andreplass på tabellen, med nevnte seier over Strømsgodset samt en overkjøring mot Hamkam. Uavgjort mot Mjøndalen i lagets siste kamp sikret kvalifiseringsplass og dermed en ny sjanse til å nå sluttspillet.

Hamkam fikk som ventet en vanskelig dag, og klubben må reise hjem til Hamar uten et eneste poeng i sekken.

Slik endte tabellen i gruppe C. (Bilde: eSerien)

Én gruppe gjenstår

Dermed er tre av fire grupper ferdigspilt, og vi står kun igjen med gruppe D. De lagene skal til pers torsdag 28. november, da vi altså får bekreftet hvem som går direkte til sluttspill og hvem som får en sjanse til.

Kvalifiseringsrunden går av stabelen 6. desember, der fire av åtte lag tar seg videre til kvartfinaler dagen etter. Som nevnt går veien til sluttspill nå gjennom Vålerenga, så jobben med å sikre avansement ble akkurat mye tøffere for de syv andre lagene.

Alle kampene fra gruppe B kan du se i opptak på Dplay.

Hovedfoto: Sindre Stien/Nordavind