Nå starter sesong 2

Vi ser nærmere på gruppe A

Torsdag 7. november går startskuddet for andre sesong av Altibox eSerien og det er mye å se fram til.

På samme måte som i første sesong er det et innledende gruppespill, men denne sesongen er det bare det beste laget i hver gruppe som kvalifiserer seg direkte til sluttspillet. Gruppetoerne og -treerne må ut i en egen turnering for å avgjøre hvem som stikker av med de resterende fire plassene.

Hver gruppe har fått en egen spilledag der lagene skal spille alle kampene sine på samme dag. Gruppe A spilles torsdag 7. november, mens de andre gruppene skal spille i løpet av de tre neste torsdagene.

I gruppe A finner du Brann, Stabæk, Odd, Jerv og «Folkets lag».

Du kan følge alle kampene helt gratis på Dplay. Det blir sendt to samtidige kamper og du kan selv bestemme hvilken du vil se på. Fullstendig sendeskjema finner du her.

Nytt lag, kjente fjes

Jerv er klare for sesong 2. (Foto: Sindre Stien/Nordavind)

Nytt for sesongen er at antall lag har blitt økt fra 18 til 20. Ett av de nye lagene er Jerv, som har bygd opp det som kan bli et veldig sterkt lag bestående av forrige sesongs sølvvinner Anders Rasmussen, som tidligere spilte for Brann, og Håvard Paulsrud, tidligere Sarpsborg 08. Begge er ansett som noen av Norges aller beste spillere så det blir spennende å se hva denne duoen kan utrette i den kommende sesongen.

Lasse Nilsen i aksjon på SpillExpo. (Foto: Sindre Stien/Nordavind)

Det andre laget som deltar for første gang i sesong 2 er «Folkets lag», som består av Lasse Nilsen og Peter Thøgersen. De spiller uten støtte fra en klubb i ryggen, men de kan fort finne på å bite fra seg og bør ikke undervurderes.

Brødreduell

En som burde kjenne godt til Peters styrker og svakheter er broren Elias. Han spiller nemlig for Stabæk, som også befinner seg i gruppe A. Dermed er det duket for en skikkelig brødreduell når lagene møtes klokken 18:05 på torsdag.

Stabæk har ikke gjort noen endringer på laget fra forrige sesong, da de ikke tok seg videre fra gruppespillet. Nå kan det være muligheter for bærumslaget til å kvalifisere seg til sluttspillet, og kampen mot bror Peters lag i siste runde kan fort bli avgjørende.

Kan Randulle vinne sin første kamp i eSerien?

Odd stiller også med uforandret mannskap fra sesong 1. Sist gang havnet de helt nederst på tabellen uten å ha vunnet en eneste kamp, men de klarte å spille uavgjort i hele fem av kampene. De viste dermed at de kan henge med de fleste og hvis de klarer å øke nivået et lite hakk denne sesongen kan vi fort få se at Sander «Randulle» Dale og makkeren Thomas Henningsen tar sin første seier i Altibox eSerien.

Vil Brann savne Rasmussen?

Espen Haugland prøver seg mot Erna Solberg. (Foto: Sindre Stien/Nordavind)

En av forrige sesongs beste spillere har skiftet beite og skal spille for Jerv denne sesongen. Jerv- og landslagsspiller Anders Rasmussen skal ha mye av æren for Branns andreplass i den første sesongen og etterlater seg et tomrom som blir vanskelig å fylle.

Det er likevel håp for Brann, de har fremdeles kometen Erland Lie Bjørneberg med på laget. Han viste at han har det som skal til for å kjempe mot de beste i forrige sesong. I tillegg til Bjørneberg har de fått inn to nye spillere i Espen Haugland og Åsmund Røed.

Hvordan nykommerne klarer seg får du se når Brann spiller sin første kamp mot Odd klokken 14:45 på torsdag.

Hovedfoto: Sindre Stien/Nordavind