Sandnes Ulf snappet avansement foran nesa på Strømsgodset

Slår følge med Vålerenga fra gruppe C.

Vålerenga og Sandnes Ulf er videre til eSeriens sluttspill, etter en forrykende spilledag i gruppe C. Mens Oslo-klubben allerede var klare for neste del av turneringen fikk vi en vill kamp om andreplassen, der Strømsgodset til slutt måtte gi tapt med hårfin margin.

Tabellen i gruppe C etter endte gruppespill.

Strømsgodset startet dagen ett fattig poeng foran Sandnes Ulf, og drammenserne fikk nøyaktig den åpningen de trengte. Som en klar beskjed til konkurrentene seiret gutta 7-1 over et Stabæk som tilsynelatende ikke hadde kommet seg etter skuffelsen i forrige runde.

Sandnes Ulf fulgte opp med sin egen seier over Stabæk, og det ble raskt klart at den påfølgende kampen mot Godset ville bli kritisk for utfallet av gruppa. Den endte 3-2 i sørlendingenes favør, og da begge lagene mislykkes med å ta poeng fra Vålerenga var Strømsgodset avhengig av resultatene fra andre kamper for å klatre tilbake til sluttspillplass.

I dagens siste kamp så det nesten ut til at Nest-Sotra skulle gi Drammens-klubben en hjelpende hånd, men det holdt ikke. Dermed ble det Sandnes Ulf sikret sin billett videre.

– Det var helt sykt, kom det fra en nærmest målløs Runar Eide som så lagkamerat Aleksander Klubben ta tre livsviktige poeng i dagens siste kamp.

Der får klubben selskap av Vålerenga, som trygget sin førsteplass i gruppe C med å vinne alle dagens kamper. Arkan Resul og Magnus Myhrhaug Kristiansen ender dermed seriespillet med smått utrolige 34 poeng av 36 mulige.

– Det er deilig, men det var litt litt forventet også. Vi er fornøyd med hvordan vi spilte, selv om vi falt litt av i dag. Vi har enda ikke tapt, og vi skal fortsette å kjøre på i sluttspillet, sa Myhrhaug Kristiansen.

Se alle kampene i opptak på Dplay »

Slik endte kampene i gruppe C.

Sluttspill blir det den 26. mai på Ullevaal Stadion, hvor de resterende lagene skal kjempe om historiens første eSerien-trofé. Der blir det også spilling av en litt annen variant enn vi har sett hittil, når formatet går over til FIFA Ultimate Team – bedre kjent som FUT.

Så langt har vi seks av åtte lag klare for kvartfinaler, og hvem de to siste blir får vi vite allerede i morgen. Da rettes rampelyset igjen mot lagene i gruppe D, som ligger svært jevnt før siste spilledag. Sendingen starter 17:30.

På eSerien.no får du full oversikt over terminlisten, resultater og spillere.