Sarpsborg 08 råsterke da storfavoritt Ranheim røk ut

Viking og Kongsvinger klare for kvalifisering.

Sarpsborg 08 er videre til sluttspill etter nok en dramatisk spilledag i Altibox eSerien. Med gruppeseier sikret Cato Jenssen og Tobias Testad direkte avansement, mens storfavoritten Ranheim er ute.

Det ble nemlig en tøff dag for de forventede topplagene, noe vi har blitt svært vant med denne sesongen. Ranheim gikk på en tidlig smell signert nettopp Sarpsborg 08, som fulgte opp med seier over nok en klar sluttspillkandidat i Viking.

Faktisk gikk Sarpsborg 08 ubeseiret gjennom hele dagen, med uavgjort mot Kongsvinger som eneste poengtap. Dermed sto kampen om kvalifiseringsplassene, og igjen skulle det bli spenning hele veien inn.

Kongsvinger med rekordopphenting

Mens Viking-spillerne Chris-Andre Skogland og Henrik Bjørøen fikk skuta på rett kjøl, røk Ranheim på nok en smell med uavgjort mot Nest-Sotra. Før dagens avgjørende kamper hadde Sondre Voktor og Johan Færaas likevel en god mulighet til å ta seg videre, men som både Start og Strømsgodset har fått oppleve tidligere ser fotballgudene tydeligvis svært strengt på favoritter.

Det ville seg ikke for Ranheim og Sondre Voktor på torsdag. (Bilde: Sindre Stien/Nordavind)

Med bare ett poeng og en svak målforskjell etter tre kamper var Kongsvinger så godt som ute. Det ville nykommeren Behar Kovaci imidlertid ikke ha noe av, og i siste kamp mot Nest-Sotra smalt han til med en uhyre imponerende seksmålsseier – etterfulgt av 2-1 for lagkamerat Martin Thuve.

Dermed var målforskjellen ryddet opp, men Kongsvinger trengte fortsatt riktig resultat i den andre kampen mellom Viking og Ranheim. Slik skulle det også gå, og med en knepen Viking-seier tok Kongsvinger utrolig nok tredjeplassen, mens det var Ranheim som måtte gå tomhendt hjem.

Slik endte tabellen i gruppe D. (Bilde: eSerien)

Kvalifisering neste

Med gruppespillet overstått setter vi kurs for Bergen, der eSerien skal avgjøres neste helg. Det begynner med kvalifiseringsrunde 6. desember, der vi blant annet får se topplag som Vålerenga, Jerv og Stabæk.

Allerede 7. desember etter er det duket for den store dagen, når våre resterende åtte lag skal kjempe om retten til å kalle seg Norges beste i FIFA.

Opplev sluttspillet i Bergen.

Hovedbilde: eSerien