Sarpsborg 08 blir med Tromsø til sluttspill

Dødens gruppe gav oss spenning til siste slutt.

Onsdag gav oss nok et bevis på hvorfor gruppe B omtales som dødens gruppe i eSerien. Det ble Tromsø og Sarpsborg 08 som tok seg videre til sluttspill, men vi fikk spenning helt frem til det siste sparket på ballen.

Tabellen i gruppe B etter endt gruppespill.

Før siste spilledag var Tromsø allerede sikret avansement, mye takket være storspill fra finske Eemeli Simpanen. Han stilte riktignok ikke på onsdag, og det var lagkameratene Tobias Testad og Jørgen Alsaker Sande som fikk æren av å ta seiersrunden for laget. Det gikk ikke helt etter oppskriften, men tre poeng var nok til å trygge tabelltoppen.

– Jeg visste at vi definitivt kunne være oppe der og konkurrere før vi begynte. Vi klarte det selv om vi hadde en litt svak tredje spilledag, så vi er fornøyde med det, sa Testad i studio etter at førsteplassen var et faktum.

Nedover på tabellen var kampen om hvem som skulle følge Tromsø til sluttspillet fortsatt vidåpen. Sarpsborg 08 stilte til start med et knepent forsprang på Viking, og da de begge seiret over Tromsø og spilte uavgjort mot Odd holdt det seg slik helt til dagens avsluttende kamp.

Da lagene møttes var det Håvard Hoel Paulsrud fra Sarpsborg og Chris-Andre Skogland fra Viking som inntok slagmarken. Vinneren var garantert sluttspill, og med endelig resultat 1-0 til sarpingene ble det akkurat så intenst og spennende som vi hadde håpet.

– Det er sjukt deilig. Jeg satt der og var så nervøs, og at han vant var utrolig deilig egentlig. Det er moro, sa Sarpsborg 08-spiller Cato Jenssen om lagkameratens avgjørende sistekamp.

Se alle kampene i opptak på Dplay »

Slik endte kampene i gruppe B.

Nå venter sluttspill 25.-26. mai for Tromsø og Sarpsborg 08, der det skal spilles FIFA Ultimate Team (FUT). Der får deltakerne selv velge hvilke spillere de vil ha med på lagene sine, som lover en ganske annen oppvisning enn den vi har fått i gruppespillets 85 rated-modus.

Allerede neste uke fortsetter vi imidlertid med flere gruppespillkamper. Først er det gruppe C som skal i aksjon 14. mai, og mens Vålerenga allerede er klare for sluttspill blir det ny spenning om hvem som kan ta andreplassen. Sendingen starter som vanlig 17:30.

På eSerien.no får du full oversikt over terminlisten, resultater og spillere.