Tromsø sikret avansement med en perfekt dag i gruppe B

Kampen om andreplassen blir knalltøff.

Nok en spilledag er unnagjort i eSerien, og det begynner for alvor å tilspisse seg i gruppe B. Før onsdagens kamper var det helt jevnt i toppen, men Tromsø har stukket nesa godt i front.

Tabellen i gruppe B etter andre spilledag.

Gutta fra nord åpnet sterkt med seier i toppoppgjøret mot Viking. I sin første kamp for sesongen fikk Tobias Testad skaffet Tromsø litt pusterom på tabellen, og da Eemeli Simpanen tok over så laget seg aldri tilbake.

Finnen seiret over både Sarpsborg 08 og Odd, og sørget dermed for en perfekt dag med ni poeng av ni mulige. Dermed er laget sikret sluttspill allerede før siste runde.

– Jeg er glad for å ta med meg de ni poengene, men vet ikke om det var fortjent. Jeg stilte opp fysisk, men ikke mentalt og leverte kun 40 prosent av hva jeg er god for. Det sier jeg ikke for å være respektløs mot konkurrentene, men sånn var det i dag, fortalte Simpanen som for andre gang på rad ble kåret til rundens spiller.

Mens den første sluttspillbilletten allerede er delt ut i gruppe B, blir det en beinhard kamp om den andre. Viking, som tok med seg et godt utgangspunkt fra første spilledag, slet i dag og klarte kun ett poeng på sine tre kamper.

Det åpnet for konkurrentene bak, og i dagens siste kamp snek Sarpsborg 08 seg inn på andreplass – ett poeng foran Viking. Odd har fortsatt en matematisk sjanse til å nå sluttspillet, men maktet kun to poeng og ligger godt plassert nederst med sine tre totalt.

Se alle kampene i opptak på Dplay »

Slik endte kampene i gruppe B.

Neste gang lagene skal i ilden blir 8. mai, da seriespillet skal avgjøres for gruppe B. Sarpsborg 08 møter Viking klokken 18:35, i det som kan bli rundens viktigste kamp.

Før den tid skal vi riktignok tilbake til gruppe C. Gruppa til forhåndsfavoritt Vålerenga møtes til en ny runde 30. april, og der har lagene enda alt å spille for. Sendingen starter som vanlig 17:30.

På eSerien.no får du full oversikt over terminlisten, resultater og spillere.