Vålerenga tilbake i toppform: Slik endte playoff-kampene

Den regjerende mesteren til sluttspill sammen med Jerv, Raufoss og Stabæk.

Det ble spenning til de grader da playoff-kampene i Altibox eSerien skulle avvikles fredag. Dagen serverte både storspill og flere lekre mål, og til slutt fikk vi endelig bekreftet hvilke lag som stiller på sluttspill lørdag.

Ikke uventet er regjerende mester Vålerenga blant de fire playoff-lagene som tok seg videre. I sluttspillet får de selskap av Jerv, Raufoss og Stabæk, mens Kongsvinger, Lillestrøm, Sandnes Ulf og Viking må reise hjem.

Sluttspillet ser du gratis via Dplay, på lørdag 7. desember.

Vålerenga er tilbake

Dagen til Vålerenga kunne fort blitt skummel, etter en nervøs åpning fra Arkan Resul. Takket være en imponerende opphenting og et overtidsmål signert Magnus Myhrhaug Kristiansen fikk duoen imidlertid orden i sakene.

En hårfin seier mot Jerv ble etterfulgt av en maktdemonstrasjon mot Kongsvinger. Med ett var det som om gutta endelig fant gasspedalen, og om formen fortsetter blir de igjen vanskelige å ha med å gjøre på sluttspill.

Raufoss er videre til sluttspill i eSerien. (Bilde: Sindre Stien/Nordavind)

Et annet lag som tilsynelatende vil sparke godt fra seg i morgen er Raufoss. I likhet med Vålerenga gikk gultrøyene ubeseiret gjennom playoff-turneringen, med flotte seire over først Stabæk og så Lillestrøm.

I forkant av gruppespillet var det ikke godt å si hva Mats Bergstrøm og Jonas Kvål kunne levere denne sesongen. De to har imidlertid bevist gang på gang at Raufoss slettes ikke kan undervurderes.

Tok den lange veien

Etter det sure tapet for Vålerenga, var Jerv pent nødt til å gå den lange veien gjennom «losers bracket» dersom laget skulle ta seg til sluttspill. I veien sto Sandnes Ulf og Lillestrøm, men utfordrerne var ikke i nærheten av å overliste Jerv.

Jerv måtte gi tapt for Vålerenga, men slapp med skrekken. (Bilde: Sindre Stien/Nordavind)

Dermed er Håvard Hoel Paulsrud og Anders Rasmussen klare for sluttspill. Gutta har absolutt tatt en tungvint vei til kvartfinalene, men fortsetter å vise hvorfor Jerv anses som en kandidat til å vinne hele eSerien.

Historien ble akkurat den samme for Stabæk, med tur rett ned i losers bracket. Det ble riktignok flere hakk mer nervøst for bæringene, som bet seg fast og slo både Viking og Kongsvinger med ett mål i hver kamp.

Dermed klarte Andreas Høyden og Elias Thøgersen det de ikke fikk til i vår, da jakten på sluttspill endte i tragedie for Stabæk. Hvorvidt det blir «Høyden-time» i finalene får vi altså se allerede i morgen.

Gleden var stor da sluttspillplassen var sikret for Stabæk. (Bilde: Sindre Stien/Nordavind)

Kvartfinalene klare

Sluttspillet går av stabelen fra klokken 13:00, igjen fra Det Akademiske Kvarter i Bergen. Med playoff-turneringen unnagjort vet vi også hvem som møtes i kvartfinalene, og her venter flere spennende oppgjør.

Slik blir sluttspillet i Altibox eSerien. (Bilde: eSerien)

Det starter med Brann mot Jerv, to lag som har mye historie og som møtte hverandre i gruppespillet. Deretter venter Mjøndalen mot Stabæk, før regjerende eSerien-mester Vålerenga møter Sarpsborg 08. Den siste kvartfinalen står mellom Kristiansund og Raufoss.

Følg kampene direkte på Dplay fra klokken 13:00.

Hovedbilde: Sindre Stien/Nordavind