Eserien fortsetter med kamper fra gruppe B

Start og Lillestrøm stiller sterkt, men ingen kan føle seg trygge på avansement.

Etter en spennende åpning på Altibox eSerien forrige uke, er det klart for nye kamper torsdag 14. november. Denne gangen er det gruppe B som skal i aksjon, og på papiret ser det ut til å bli en svært åpent om hvem som tar seg videre.

I gruppe B finner vi Start, Kristiansund, Lillestrøm, Raufoss og Tromsø. Også her er det kun ett lag som sikrer direkte innpass til sesongens sluttspill, mens andre- og tredjeplass må ut i en ekstra kvalifiseringsrunde. 

Som ett av gruppas to lag som tok seg til kvartfinaler i vår har Start kanskje et lite mentalt overtak på konkurrentene, men ett feilsteg på torsdagen kan skille mellom avansement og bomtur.

Du kan følge alle kampene helt gratis på Dplay.

Kampene sendes to og to og du kan selv bestemme hvilken du vil se på. Fullstendig sendeskjema finner du her.

Klar til Start

Etter en sterk vårsesong i eSerien har Start allerede vist gode takter denne høsten. Signeringen av stortalentet Jusup Shakbiev ser allerede ut til å ha vært et sjakktrekk for de gulkledde, som tok seg til semifinale i seedingturneringen på Spillexpo for noen uker siden.

Jusup Shakbiev spiller nå for Start. (Bilde: Sindre Stien/Nordavind)

Med overgangen fra 85-rated til FUT ligger vi selvfølgelig an til å se store forskjeller fra vårsesongen. Blant lagene som kan tjene på endringen i format er Kristiansund og Lillestrøm, som har kvalitetene som trengs for å prestere godt i FUT og som absolutt bør være med å kjempe om direkte avansement på torsdag. 

Deretter er det kanskje et lite hopp ned til Raufoss og Tromsø, som begge måtte gi slipp på hver sin toppspiller i sommer – i henholdsvis nevnte Shakbiev og superfinnen Eemeli Simpanen. Lagenes nye spillerstaller vet imidlertid å slå fra seg, og som vi så i gruppe A kan man aldri ta resultatene på forskudd.

Én kamp kan avgjøre

Rundens mest spennende oppgjør ser ut til å bli Kristiansund mot Start, som spilles helt til slutt på dagen – nærmere bestemt klokken 18:05. Begge lag har potensialet til å stå ubeseiret på dette punktet, hvorpå vinneren naturlig nok stikker av med en sluttspillplass, mens taperen sendes ut i kvalifisering. 

Dersom et av de øvrige lagene klarer å ta poeng fra dem tidligere på dagen, får vi riktignok et helt annet bilde. Da kan hva som helst skje, og med kun fire kamper for hvert lag er det kritisk å levere på sitt beste mot hver eneste motstander.

Hvem som går videre får vi altså se torsdag fra klokken 14:00. Det starter med Raufoss mot Tromsø og Kristiansund mot Lillestrøm, to kamper som fort vil sette tonen for resten av dagen.

Slik spilles kampene i gruppe B. (Bilde: Eserien)

Hovedfoto: Eserien