Dette var overraskelsene på åpningsdagen!

Flere klubber overrasket og presterte meget i de tre første rundene av Altibox eSerien sesong 3.

Vi tok en prat med programleder og kommentator Sondre Skandsen, som sammen med Johan Færaas leder sendingene hver torsdag på Twitch og Dplay.

Her er hans tre største overraskelser:

Viking

Vi så på Jerv, Vålerenga og Sandefjord som de tre store lagene før første runde. Etter den første torsdagen med FIFA i sesong 3, kan vi trygt ta med Viking i favorittgruppa! Tre strake seire, 13 scorede mål og tredjeplass på tabellen er meget bra levert av Voktor og Skogland.

De slår altså Brann og Kongsvinger med Bergstrøm og Kovaci, før de deretter cruiser inn til en siste seier mot Øygarden. Brann og Kongsvinger er meget gode lag. Husk at både Erland på Brann og Bergstrøm i Kongsvinger begge har vært i finaler i hver sin sesong tidligere.

Sondre Voktor og Chris André Skogland blir absolutt å regne med denne sesongen!

Øygarden

Øygarden, tidligere Nest-Sotra, var et friskt pust første runde. De er en av klubbene som vi kanskje har gitt litt lite oppmerksomhet de første to sesongene. Det har absolutt vært mye bra spill, men er det endelig i sesong tre det skal løsne?

2-1 over Lillestrøm i den første kampen er sterkt! Stian Myhre (byHopeful) er ingen hvem som helst, og det har vært knyttet forventninger til Espen Fjærvoll også. Øygardens Berntsen og Pettersen var derimot ikke ferdige.

2-2 mot selveste Brann! Den må smake utrolig deilig etter man har vært lillebror i Bergensområdet de to første sesongene. Endelig ypper Øygarden seg mot de store. Det ble 4-8-tap mot Viking i runde tre, men akkurat Viking skal mange få bryne seg på denne sesongen.

Start

Start skuffet noe voldsomt i fjor, tross store forventninger. Denne sesongstarten har vært mye bedre. Det er en nærmest håpløs oppgave å møte Vålerenga i første runde. Men Start var med i begge kamper hele veien, og endte opp med å tape 3-5 for Arkan og Magnus. Det å score tre på Vålerenga er det ikke mange som klarer.

Etter dette ble det to strake seire for sørlendingene. Kasper Hornnes og Jusup Shakbiev fant virkelig formen og virket godt forberedt foran denne sesongen. Sandnes Ulf ble feid av banen 4-2. Bergstrøm/Kovaci i Kongsvinger var heller ingen match. 5-3-seier for Jusup og Kasper.

Trener FIFAFitness (George) gleder seg nok veldig over hva han har sett av gutta sine til nå!

Se Johan sin oppsummering av kampdagen her: