Landslagssjefen: - Dette er favorittene

Mats Theie Bretvik, landslagssjefen i FIFA, følger nøye med på Altibox eSerien for å skape seg et klart bilde av hvem som skal spille med flagget på brystet framover.

- Jeg har fått sett stort sett alt. Det har vært mye bra. Favorittene har levert bra så langt. Det var mange spennende overganger før sesongen som gjør dette veldig spennende, med tanke på nye match-ups, sier han.

- Samtidig håper jeg vi kan se flere ta steget opp og utfordre Vålerenga, Sandefjord og også Viking som ser ut til å gjøre det bra.

Han har en ganske klar favoritt:

- Sandefjord ser jeg på som en veldig sterk kandidat. Både Rasmussen og Bakken har vist veldig gode takter i Weekend League og med landslagsprestasjoner. I tillegg var Rasmussen veldig god i sesong 2, samt at de to gutta har et veldig godt samarbeid.

Vålerenga har ikke overbevist Theie Bretvik fullstendig.

- Vålerenga er også der, men de viste jo i sesong 2 at de kan slippe seg ned. Gjør de det, så taper de. Men så skal det sies: Magnus er Norges beste på rankingen. Men den lille glippen deres i sesong 2 gjør at jeg er litt usikker på dem.

Av outsidere mener han det er flere lag som ligger rett under Sandefjord og Vålerenga og som kan utfordre de to store. Men mest troen har han på Viking.

- Jeg vil kalle Viking en klar outsider oppi dette. Start har fått gang på gutta sine. Så blir det blir vanskelig for Raufoss å gjenta bragden fra i fjor, det tror jeg nok ikke, mener han.

Altibox eSerien er tilbake på Twitch og Dplay i morgen, og dette er kampene: