Playoff i Altibox eSerien

Seriespillet i Altibox eSerien er ferdigspilt, og nå skal 8 lag ut i playoff for å kjempe om to sluttspillsplasser!

Forrige uke gikk de siste rundene i Altibox eSerien av stabelen og vi kunne gratulere Sandefjord med tabelltopp etter endt seriespill. Det lå lenge an til en innspurt om førsteplassen mellom Sandefjord og Vålerenga, men etter en knallsterk sesongavslutning kunne "Guttane" innlede dagen med en 5 poengs luke ned til hovedstadslaget.

Det måtte altså en skrell til, men den kom aldri. Sandefjord rundet av seriespillet på imponerende vis og kunne vise til 9 poeng og en målforskjell på hele 25-4 i de tre siste kampene.

Den endelige tabellen ser dermed slik ut.

Kampen om sluttspill- og playoffplasser.

Det ble kanskje ikke spennende i toppen, men andre steder på tabellen var det mye som sto på spill.

- Tenk at vi etter 31 (!) kamper, og 62 enkeltkamper, får en avsluttende runde hvor så mye står på spill! Det levde virkelig helt inn denne runden og lag byttet plasser helt til siste minutt, sier programleder Sondre Skandsen.

For det skulle kjempes om plasser i både sluttspill og playoff. De seks øverste lagene sikret en plass direkte i sluttspillet, mens 7-14-plass må gjennom en playoff om de to siste sluttspillsplassene først.

- Høydepunktet var kanskje avslutningen mellom Glimt og Kongsvinger. Dette er en typisk FIFA-kamp og eSerien oppsummert. Det bølger fram og tilbake, og ting snur fortere enn man egentlig klarer å følge med på. Jubelscenene fra Nordland fra magiske, fortsetter Sondre.

Playoffet spilles i morgen, og dette er de innledende kampene.

Hvem tar seg videre til sluttspillet, og muligeheten til å vinne denne sesongen av Altibox eSerien? Programleder Sondre Skandsen tror alt er mulig.

- Nå som det ordinære seriespillet er over føler jeg vi kun kan forvente mer fra playoff og sluttspillet. Det er nå nervene virkelig kommer. Presset bygger seg opp. Vi har underdogs som er sultne og rutinerte ringrever som må forsvare sin ære. Det er bare å glede seg, avslutter Sondre.

Playoffet spilles med et dobbelt elimineringsformat, som betyr at man først er ute etter å ha tapt to kamper. Turneringsoppsettet ser slik ut:

Playoff til sluttspillet i Altibox eSerien ser du tirsdag 9. mars, helt gratis discovery+, Twitch og YouTube fra kl. 17:00.