Raufoss vant Altibox eSerien

Etter å ha tapt to finaler på rad kunne Raufoss endelig juble etter å ha gått til topps i sluttspillet tirsdag. Benjamin Lorentzen og Jonas Kvål bød på mesterlig FIFA gjennom hele dagen, og sikrete til slutt trofeet med seier over Sandefjord i finalen.

Finalen, som ble spilt som best av tre kamper, ble av det jevne slaget. Benjamin Lorentzen, en av sesonges store åpenbaringer, sendte Raufoss opp i føringen etter å ha vunnet sin kamp mot Andreas Bakken 3-1.

Deretter kunne Jonas Kvål avgjøre det hele i kamp to, hvor han møtte Magnus Myhrhaug Kristiansen. Resultatet ble det samme, men denne gang var det Kristiansen og Sandefjord som var det seirende laget. Dermed sto det 1-1 i kamper, og vi måtte få en tredje og avgjørende match.

Siste og avgjørende kamp

Begge lag valgte å stille med spilleren som allerede hadde vunnet en kamp, og det var duket for en superduell mellom Lorentzen og Kristiansen. Sistnevnte tok tidlig føringen i kampen og gikk opp til 1-0 allerede etter få minutters spill, men Lorentzen slo sterkt tilbake og utlignet like før pause. Avgjørelsen falt kun få minutter før slutt, og Raufoss-spillerne kunne strekke hendene i været etter å ha vunnet 2-1 i siste og avgjørende kamp.

Hele sluttspillet er tilgjengelig i opptak på discovery+, Twitch og YouTube.

Ved siden av pokalen stikker Raufoss av med 120 000 kroner, samt «Global Series Points» – som trengs for kvalifisering til den prestisjetunge FIFA 21 Global-turneringen.

Etter to andreplasser på rad kunne Raufoss endelig kalle seg vinnere av Altibox eSerien.

Vålerengas Jonas Myhrhaug Kristiansen og Thomas Henningsen vant 2-1 i kamper over FK Jerv i bronsefinalen, og kunne dermed juble for en fin tredjeplass.

Husk at du kan se hele sluttspillet i opptak på discovery+, Twitch og YouTube.