Raufoss vinner Eserien 2024

Etter fire kvalifiseringer, to helger med seriespill og en lang og intens sluttspilldag på Off-Pitch Arena har vi gått fra 240 spillere til én og fått kronet en ny seriemester i Eserien.

Det var ingen som kunne måle seg med Andreas Aarstad og Raufoss i år. Den nybakte seriemesteren gikk ubeseiret gjennom gruppedelen av sluttspillet og fortsatte med å storspille i semifinalen og finalen.

Andreas startet dagen med å slå Bao Nguyen og Bodø/Glimt 5-3, før han fortsatte med kalassifre mot både Lørenskog og Kristiansund. Det sikret ham en plass i semifinalene hvor han møtte Vinh Nguyen og Lørenskog på nytt. Etter en relativt komfortabel 2-0-seier i best-av-tre-oppgjøres var det klart for et møte med Brann i finalen.

Første kamp i finalen ble ren overkjøring og Andreas vant til slutt 5-0. I den andre kampen startet Brann godt og ledet på et tidspunkt 2-0, men Raufoss slo kraftig tilbake. Da det sto 90 minutter på tavla var stillingen snudd til 3-7 og Raufoss vant dermed finalen 2-0 og seriemesterskapet var sikret.

Seieren betyr at Raufoss er klare for eChampions League, som spilles i mai, og er også sikret en plass i Play-In til FC Pro World Championship, som spilles senere i sommer.