Vålerenga komfortabelt på topp i gruppe C

Konkurransen om andreplassen blir like jevn som ventet.

Tirsdag var det lagene fra gruppe C som skulle til pers i eSerien. På forhånd var det ventet at Vålerenga ville seile opp i ledelse, og selv om tabellen til slutt ga spådommene rett fikk Oslo-klubben en tøff start på dagen.

Det begynte nemlig med tekniske problemer i første kamp mot Strømsgodset, som resulterte i at kampen måtte spilles om igjen senere på kvelden. I returoppgjøret led gutta et overraskende nederlag, og mens lagene ventet på omspill gikk Vålerenga på nok en smell med uavgjort mot Nest-Sotra.

Deretter fikk forhåndsfavoritten roet nervene, og duoen lekte seg til seier mot både Sandnes Ulf og Stabæk. Dagen ble rundet av med seier over Strømsgodset i omkampen, og Vålerenga står nå med ti av totalt tolv mulige poeng.

Nedover på tabellen er alt mye jevnere, med Stabæk som foreløpig tabelltoer. Bærumslaget leder på målforskjell over Sandnes Ulf, med Strømsgodset hakk i hæl på fire poeng. Tross en god start mot Vålerenga fikk Nest-Sotra kun med seg to poeng på de fire kampene, men med to uker igjen er det fortsatt mye å spille for.

Se alle tabellene og alle resultatene på eSerien.no »

Tabellen i gruppe C etter første spilledag.

Ved siden av poengene tok Vålerenga også med seg heder og ære, i form av både rundens mål levert av Magnus Myhrhaug Kristiansen og rundens spiller i Arkan Resul.

– Arkan er absolutt der han skal være. Han leverer veldig bra, scorer fine mål og bruker fine kombinasjoner. Det flyter godt og det er tydelig at han har vært i hardtrening, sa studioekspert Mats Theie Bretvik om rundens spiller.

Se alle kveldens kamper i opptak på Dplay »

Slik endte kampene.

Neste gang gruppe C møtes blir tirsdag 30. april, da hvert lag skal gjennom fire nye kamper. 

Allerede onsdag 17. april venter det en ny kampdag i eSerien, da gruppe D skal i aksjon. Sendingen begynner 17:30.

På eSerien.no får du full oversikt over terminlisten, resultater og spillere.