Sluttspillet nærmer seg

18 lag har blitt til 8 og nå skal vi endelig kåre en vinner av årets utgave av Altibox eSerien!

Sluttspillet sparkes i gang med kvartfinaler tirsdag 16. mars klokken 17:00. Turneringsoppsettet ser du lengre ned på siden.

Sandnes Ulf og Brann videre fra playoff
Tirsdag ble det avholdt playoff for å avgjøre hvilke to lag som skulle slå følge med topp seks fra seriespillet inn i sluttspillet.

Sandnes Ulf var første lag som kunne juble for avansement, etter å ha slått Brann 6-5 i en spennende upper bracket-finale. Bergenserne ble dermed sendt ned til lower bracket-finalen hvor Tromsø, som de selv sendte ned til lower bracket i kvartfinalen, sto på motsatt banehalvdel. Etter noen dramatiske ekstraomganger var det Brann som kunne slippe jubelen løs for den siste sluttspillsplassen.

Turneringsformat
Kvartfinalene og semifinalene spilles som best av to kamper, og det er sammenlagtresultatet over to kamper som blir det endelige resultatet. Ved uavgjort resultat sammenlagt etter to kamper, går siste kamp til ekstraomganger og straffer.

Finalen spilles som best av tre kamper, og det er første lag til to seiere som krones til vinner i Altibox eSerien. Ettersom hver kamp må ha en vinner spilles det med ekstraomganger og straffer, dersom nødvendig.

Premier
Vinneren av Altibox eSerien stikker av med en premiesum på 120 000 kroner og to plasser til EA SPORTS FIFA Global Series European playoff, der det spilles om deltakelse i FIFA eWorld Cup.

2. plassen mottar 70 000 kroner.
3. plassen mottar 40 000 kroner.
4. plassen mottar 20 000 kroner.

Kampoppsett
Kvartfinalene begynner ca kl. 17:05 og ser slik ut:

Kvartfinale 1: Sandefjord - Brann
Kvartfinale 2: Jerv - Mjøndalen
Kvartfinale 3: Vålerenga - Sandnes Ulf
Kvartfinale 4: Raufoss - Lillestrøm

Semifinaler og finaler
Semifinalene begynner ca kl. 18:05 og vil gi følgende oppgjør:

Semifinale 1: Sandefjord / Brann - Jerv / Mjøndalen
Semifinale 2: Vålerenga / Sandnes Ulf - Raufoss / Lillestrøm

Endelig avgjørelse på hvem som kåres til årets vinner av Altibox eSerien kommer når finale og bronsefinale spilles klokken ca kl. 19:05.

Sluttspillet i Altibox eSerien ser du tirsdag 16. mars, helt gratis discovery+, Twitch og YouTube fra kl. 17:00.