Hvem topper til slutt?

Atter en nydelig kampdag føyk ut av startblokkene på tirsdag, og igjen har det blitt et skifte i toppen av tabellen.

Som vanlig har vi slått av en prat med Altibox eSeriens eminente programleder, Sondre Skandsen, som har satt noen ord på det som utspilte seg.

- Kampdagen definerer nok på mange måter hvordan resten av seriespillet vil se ut. Vålerenga og Sandefjord som hele tiden bytter plasser der oppe i toppen, mens det er ujevnt og flere skjær i sjøen for lagene som kjemper om topp 6 under dem, sier programlederen.

Vålerenga og Sandefjord har lenge kjempet i toppen av tabellen, og de siste ukene har de byttet på førsteplassen. Nå er det altså Vålerenga som er tilbake på topp, og Sondre spår at det blir et two-horse race om seriespillet.

- Det virker som det kun er disse to lagene som klarer å være jevne nok gjennom en hel sesong til å vinne seriespillet. Det er interessant hvordan lagene under virker å gå på smeller støtt og stadig. Dette må de kvitte seg med før playoff og sluttspill, fortsetter han.

Tirsdagens kamper endte med følgende resultater.

Selv om det er et lite stykke opp til de to lagene på topp, er det flere lag som virkelig har imponert i det siste, og kan bite godt fra seg i sluttspillet.

- Mjøndalen har følt seg oversett av oss hele sesongen, men de fortjener all hyllest de kan få etter de to siste kampdagene. Vi må ta Mjøndalen mer alvorlig framover! Både vi i studio og ikke minst spillerne der ute. De kan være med hele veien inn, avslutter programlederen.

Med seier i den utsatte kampen mot Start kan bruntrøyene klatre helt opp til tredjeplasspå tabellen, som akkurat nå ser slik ut.

Altibox eSerien er tilbake på skjermene tirsdag 9. februar. Målshow ser du gratis på discovery+Twitch og YouTube fra kl. 17:00.